Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Striptekenaars.nl | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Kwab alias Horus Hippo

Kwab 30 jaar

Stefan de Groot met het boek Kwab 30 jaar jubileumuitgave.
Striptekenaar Stefan de Groot maakt sinds 1992 zijn eigen strips met Kwab Nijlpaard alias Horus Hippo. 2022 was het dertig jarig jubileum van dit stripfiguur. Creative Cave Publishers gaat alle strip albums van Kwab opnieuw uitgeven. Op deze pagina zijn alle nieuwe uitgaves te zien en de geschiedenis van Kwab nijlpaard. In Amerika verschijnen de albums onder de naam Horus Hippo.

Kwab geschiedenis

In 1992 begon striptekenaar Stefan de Groot met de eerste strip over Kwab Nijlpaard. Het is dus 31 jaar geleden dat Kwab het eerste daglicht zag. Er verschenen tussen 1993 en 2014 twaalf Kwab stripboeken. Om dit te vieren geeft Creative Cave Publishers alle stripboeken opnieuw uit in het Nederlands en in het Engels. De geschiedenis van Kwab en alle uitgaven is te lezen in het boek Kwab 30 jaar. Het boek is te koop in stripwinkels en boekwinkels in Nederland en België en online.

Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol

De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol
De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol is een bundeling van de verhalen Een ongelooflijk verhaal (1993), Het eerste nijlpaard (1994) en De laatste wereldkampioenschappen (2014). Geschreven door Paul Rooyackers en Stefan de Groot met tekeningen van Stefan de Groot. In 2014 bewerkte striptekenaar Stefan de Groot de verhalen. Sommige illustraties werden opnieuw getekend en alle zwart-wit illustratie kleurde hij in. Schrijver Paul Rooyackers redigeerde alle teksten. De losse boeken zijn verkrijgbaar als interactieve eBoeken met hoorspel in Apple Books. Voor het eerst zijn deze verhalen nu gebundeld in boekvorm.In het boek staat bij elk verhaal ook een QR-code naar het hoorspel. Na het scannen van de QR-code met de telefoon kan je de verhalen bekijken en beluisteren.De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol is verkrijgbaar als hardcover en als paperback in de boekwinkel. De Artist’s Edition is te bestellen op de site van Stefan de Groot.

Kwab en het Refrigeraat

Kwab en het Refrigeraat van Stefan de Groot
Kwab en het Refrigeraat is een tekst strip in de traditie van de Toonder Studios. Striptekenaar Stefan de Groot schreef en tekende de strip al in 1994 met Kwab Nijlpaard in de hoofdrol. Dit jaar is het dertig jaar geleden dat De Groot met strips van Kwab Nijlpaard begon. Om dit te vieren geeft Creative Cave Publishers alle twaalf strip albums opnieuw uit. Kwab en het Refrigeraat Softcover is echter geen heruitgave. De Groot herschreef en tekende het verhaal opnieuw. Hij voegde meer hedendaagse elementen toe zoals klimaatverandering en de bedreiging van diersoorten. In het boek staat ook een QR-code naar het luisterboek van Kwab en het Refrigeraat. Als je de QR-code scant met je telefoon dan wordt de tekst voorgelezen door Stefan de Groot. De paperback is te koop in stripwinkels in nedrland en België. De Speciale Editie is te koop op de site van Stefan de Groot.

Kwab alias Horus Hippo

Kwab alias Horus Hippo
Stefan de Groot is op het moment bezig met het herschrijven en hertekenen van de strip albums Kwab van het witte doek (1996) en Kwab en de Wereld van Watals: De Retroflits (1999). De Engelse naam van Kwab als tekenfilmfiguur is Horus Hippo. Deze albums zullen verschijnen onder de naam Kwab alias Horus Hippo.