Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Striptekenaars.nl | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Nieuws

06

jan
2018

Kwab het nijlpaard alias Horus Hippo

On 06, jan 2018 | No Comments | In eigen werk | By Stefan

Kwab het nijlpaard alias Horus Hippo

Striptekenaar Stefan de Groot tekent weer Horus Hippo. Hij heeft 12 producten ontworpen met zijn tekenfilm karakter Horus Hippo. De producten zijn verkrijgbaar op RedBubble. 

Het is alweer 18 jaar geleden dat ik het laatste album van Kwab uitgaf. Kwab en de Wereld van Watals?: De Retroflits. Het verhaal gaat dat mijn grootvader een tekenfilmstudio had in Haarlem, Tekenfilmfabriek Hollandia.

Marinus Hollanders 1928

Marinus Hollanders 1928

Hij produceerde enkele animatie films met Kwab het Cloecke Nijlpaard voor de Nederlandse cinema. Daarna kreeg hij contact met een Amerikaanse distributeur om de Kwab films voor de Amerikaanse cinema te produceren. Kwab werd veranderd in Horus Hippo. Het is er nooit van gekomen en Horus Hippo raakte in de vergetelheid. Nu heb ik Horus Hippo weer nieuw leven ingeblazen met de 12 Days of Christmas Challenge op mijn Youtube kanaal Stayf Draws. The 12 Days of Christmas Challenge is een eigen initiatief  om van 25 december t/m 5 januari  12 ontwerpen te maken voor producten op RedBubble.

 

 

Horus Hippo Producten

Horus Hippo Producten

Het was een goede manier om Horus Hippo weer in de vingers te krijgen en illustraties te maken voor de volgende producten. Een Horus Hippo: Filmposter, klok, Smartphone Case, kussen, bedovertrek, koffie mok, T-shirt, ansichtkaart, sjaal, omslag voor een logboek, iPad beschermhoes en een ontwerp voor een draagtas. De ontwerpen heb ik grotendeels getekend op de iPad met de Apple Pencil, maar het belangrijkste was om ontwerpen te maken die aansloten op de producten. In het maken van alle Horus Hippo producten vroeg ik me af hoe de producten er uit zouden zien in de jaren dertig van de vorige eeuw. Daarvoor moest ik voor elk ontwerp graven in het verleden.

Ga naar RedBubble om de Horus Hippo producten te kopen!