Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Striptekenaars.nl | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Nieuws

05

jul
2020

Poster stripspeciaalzaak Jopo de Pojo

On 05, jul 2020 | No Comments | In poster | By Stefan

Striptekenaar Stefan de Groot maakte een poster ontwerp van stripspeciaalzaak Jopo de Pojo in Haarlem. In de tekening is eigenaar Mark Marijnen te zien die voor zijn winkel staat en striptekenaar/Illustrator Joost Swarte die het uithangbord maakt met zijn stripfiguur Jopo de Pojo.

Poster stripspeciaalzaak Jopo de Pojo

poster stripwinkel Jopo de Pojo door striptekenaar Stefan de Groot

In 2016 opende Mark Marijnen de stripspeciaalzaak Jopo de Pojo. Voor stripspeciaalzaak Jopo de Pojo maakte illustrator Stefan de Groot deze illustratie van de nieuwe winkel. Jopo de Pojo is een stripfiguur van striptekenaar/illustrator Joost Swarte. De winkel is vernoemd naar zijn stripfiguur. Joost Swarte maakte een ontwerp voor het uithangbord boven de winkel. In deze illustratie is het maakproces te zien van het uithangbord door Joost Swarte. Voor de winkel staat de trotse eigenaar Mark Marijnen. In de illustraties is ook het Droste-effect verwerkt. Mark Marijnen houdt de poster vast waardoor de poster oneindig wordt herhaald. Rechtsboven staat stripfiguur Kwabbernoot en in de winkel zijn vriend Robbedoes. Achter Mark Marijnen springt Spip, de eekhoorn van Robbedoes, omhoog. In de etalage zijn verschillende strips te zien van Haarlemse striptekenaars, zoals Sjors en de rebellenclub van Frans Piët, Arma en Ilva van Thé Tjong Khing, Star Barz van Michiel Offerman, Elsje van Gerben Valkema, Beestjes van Schwantz, Katoen en Pinbal van Joost Swarte en Kwab van het witte doek van Stefan de Groot. Op de voorgrond staat Bobby, de hond van Kuifje. Het is een beeldcitaat naar de illustratie die Stefan de Groot maakte voor stripwinkel De Jacobijn.

De poster is getekend op de iPad waarvoor striptekenaar Stefan de Groot digitale aquarel kwasten ontwierp om digitaal in een aquarel stijl te kunnen schilderen.

Deze illustratie is verkrijgbaar als poster op A3 formaat. Genummerd en gesigneerd door Stefan de Groot in een oplage van 25. De poster is verkrijgbaar bij Stripspeciaalzaak Jopo de Pojo in de Kleine Houtstraat 8, Haarlem.

Tags | , , , ,