Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Striptekenaars.nl | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Nieuws

11

dec
2016

Win de Poster Winter in Haarlem!

On 11, dec 2016 | No Comments | In Uncategorized | By Stefan

Win Poster Winter in Haarlem

Win nu de poster ‘Winter in Haarlem’ van illustrator Stefan de Groot. Haarlems Dagblad heeft een actie opgezet om de poster te winnen. Wil je in aanmerking komen voor dit wintergezicht op de Oude Baaf? Ga naar de site van de krant: www.haarlemsdagblad.nl en vul daar uw gegevens in. Op woensdag 14 december krijgt de winnaar bericht. Hij of zij moet wel bereid zijn om op 17 december de prent in ontvangst te komen nemen bij H. de Vries Boeken in Haarlem.

hd-prijsvraag-poster-winter-in-haarlem

Winter in Haarlem Poster

‘Winter in Haarlem’ is een illustratie van de Haarlemse illustrator Stefan de Groot. Op de poster is De Grote of Sint-Bavokerk te zien in Haarlem. Het is het uitzicht van Teekenfilmfabriek Hollandia van Marinus Hollanders. Zoals het verhaal gaat was Teekenfilmfabriek Hollandia een Haarlemse tekenfilmstudio in de jaren twintig die tekenfilms maakte van Kwab het Cloecke Nijlpaard, met titels zoals: Kwab in Het Strand, Kwab in IJspret, Kwab in Egypte. Na 3 jaar sloot de studio zijn deuren na een verkeerde investering en raakte Kwab het Cloecke Nijlpaard in de vergetelheid, totdat de kleinzoon van Marinus Hollanders, Stefan de Groot, de draad weer oppakte met de strips ‘Kwab van het witte doek’ en ‘Kwab en de Retroflits’.
WinterinHaarlem-StefandeGroot1024

De illustratie is gemaakt op de iPad Pro met de Apple Pencil in de teken app Procreate. Wil je meer weten over het tekenen in deze app dan kan je het e-boek Stefan Tekent: Procreate Video Handboek kopen in iBooks.

Winter in Haarlem te koop H. de Vries Boeken
De poster ‘Winter in Haarlem’ van Stefan de Groot is voor € 35,00 te koop bij H. de Vries Boeken in Haarlem. Je kan de poster ook online bestellen.
De poster is genummerd en gesigneerd door de illustrator in een oplage van 100 stuks.

Adres H. de Vries Boeken
Gedempte Oude Gracht 27
2011 GK Haarlem

Uitreiking poster
Op zaterdag 17 december 2016 wordt de poster uitgereikt in H. de Vries Boekhandel door de illustrator Stefan de Groot om 13:00 uur.
Tussen 13:00 uur en 14:00 uur zal Stefan de Groot een demonstratie geven van het tekenen op de iPad Pro met de Apple Pencil en is er tijd voor een Meet & Greet.

Tags | , , , ,